LYHYTTERAPIA

”Mitä haluat luvata itsellesi?”

Lempeän ajatuksen tarjoama lyhytterapia pohjautuu vahvaan ammatillisuuteen sekä kohtaamiseen, ja se on matalan kynnyksen lyhytterapeuttista keskusteluapua.

Lempeän ajatuksen tarjoama lyhytterapia – lyhytterapeuttinen keskusteluapu – mahdollistaa Sinulle mielen joustavuuden sekä itsetuntemuksen vahvistumista. Käytännössä asetumme yhdessä huomaamaan ja tarkastelemaan Sinun tunteitasi, tarpeitasi, toiveitasi, ajatuksiasi, kokemuksiasi sekä arvojasi.  Lyhytterapia – lyhytterapeuttinen keskusteluapu – toimii myös ennaltaehkäisevänä apuna mielen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lyhytterapeuttisen keskusteluavun keskiössä on tietenkin aina Sinun itsesi nimeämä teema, mahdollinen haaste tai kysymys, johon toivot muutosta ja / tai uusia näkökulmia. Työskentelytapanani ydintä on kuitenkin se, ettemme laadi yksinkertaista tai selkeää ja tavoiteltavaa tavoitetta, vaan asetumme yhdessä monitasoisesti huomaamaan, pohtimaan ja tarkastelemaan merkityksellisiä aiheita. Kanssani työskennellessä keskeneräisyydelle ja huokoisuudelle on tilaa. ”Mikä on toisin, kun…?”, on kysymys, jonka esitän, ja saamani vastaus määrittää suuntaa, jota kohti yhteistyössä lähdemme. Kanssani ei voi siis suorittaa tai saavuttaa tavoitteita, ja siitä huolimatta työskentelyprosessi on etenevää ja vaikuttavaa. Työskentelytapani perustuu vahvaan ammattitaitoon ja lempeään kurittomuuteen, unohtamatta ratkaisu- ja voimavarakeskeisyyttä, psykologista joustavuutta sekä keho-mieltä.

Oma hyvä elämä
Lyhytterapia
Miten

Olen asettunut asiakkaitteni kanssa esimerkiksi seuraavien teemojen äärelle:

-muuttunut elämäntilanne
-ero
-unettomuus
-kipu
-masennus
-stressi
-uupumus
-parisuhde
-vanhemmuus
-unelmat
-suru
-jaksamisen vahvistaminen
-tunnetaidot
-riippuvuudet
-toivon näkeminen
-ahdistus
-suorittaminen
-arjenhallinan haasteet
-elämän äkilliset kriisit
-omat rajat

Lyhytterapia voi siis auttaa vaikealta tuntuvassa elämäntilanteessa kuin myös ennaltaehkäistä syvien haasteiden syntymistä.

Et tarvitse diagnoosia tai lääkärin lähetettä hakeutuessasi lyhytterapiaan – lyhytterapeuttiseen keskusteluapuun – olennaista on, että tunnistat itsessäsi halun keskustella ääneen ajatuksistasi, tunteistasi, tuntemuksistasi sekä kokemuksistasi. Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytjaksoista: käyntikertoja voi olla 1-20. Arvioimme yhdessä ensimmäisellä tapaamiskerralla käyntikertojen määrää sekä tapaamistiheyttä. Lyhytterapeuttinen keskusteluapu sopii mielen sekä elämän hyvinvoinnin tueksi silloin, kun tilanne ei ole vielä pahoin kriisiytynyt tai kroonistunut.
Lempeän ajatuksen tarjoama lyhytterapia – lyhytterapeuttinen keskusteluapu – ei ole psykoterapiaa, sairaudenhoitoa tai terveydenhuollon palvelu. Mikäli tunnistan, ettei lyhytterapia ole ajankohtaisesti riittävää, niin tarvittaessa ohjaan em. palvelujen piiriin,

Ihmisenä olen kohtaava, kuunteleva, keskusteleva ja huumorintajuinen. Yhteistyö kanssani perustuu aina tasavertaiseen vuorovaikutukseen. En pelkää ottaa esille – enkä kuulla – haastaviltakaan tuntuvia asioita. Ajattelen, että asiakas on aina oman elämänsä asiantuntija, vastaus ja viisaus on hänellä.

Lempeä ajatus ei tuota terveydenhuollon palveluita, joten tapaamisista ei laadita kirjauksia tietokantoihin, potilasasiakirjoihin.